Zprávy

Před osmdesáti lety vyhrál Bernd Rosemeyer mistrovství Evropy GP

Na Festivalu rychlosti v Goodwoodu v jižní Anglii ve dnech 24. až 26. června oslaví Audi Tradition 80. výročí vítězství Bernda Rosemeyera v mistrovství Evropy Grand Prix, což byl jakýsi předchůdce dnešní formule 1. Rekonstruovaný Auto Union Typ C z roku 1936 nebude v Goodwoodu poprvé,

Audi celebrates three major anniversaries at Goodwood

Jochen Mass v Goodwoodu s Typem C s dvojmontáží pro závody do vrchu

N¸rburgring, Bernd Rosemeyer in Rennwagen

Rosemeyer s Typem C na Nürburgringu

ale tentokrát ho bude řídit Nick Mason, bubeník kapely Pink Floyd. V Goodwoodu se na první ze dvou vrcholných akcí (druhou je Revival v září) očekává návštěva více než 200 000 diváků.

Populární bubeník a autonadšenec Nick Mason bude řídit pro Audi Tradition v Goodwoodu už podeváté. Auto Union Typ C byl nejúspěšnějším závodním vozem Auto Unionu před druhou světovou válkou.

AutoUnion16Zyl810

Vidlicový přeplňovaný šestnáctiválec působí impozantně

V roce 1936 se vidlicový šestnáctiválec o výkonu 485 až 520 k, vyvinutý Ferdinandem Porschem a schopný jet rychlostí až 340 km/h, stal mistrem Evropy, když Bernd Rosemeyer vyhrál tři ze čtyř vypsaných závodů – na německém Nürburgringu, ve švýcarském Bremgartenu a v italské Monze. Od té doby je Typ C neoddělitelně spjat se jménem Bernda Rosemeyera.

Classic Motor